Herkkuja ilman sokeria - proteiinilätyt

Proteiinilätyt ilman sokeria.

Uuden vuoden myötä monilla alkoi terveellisempi elämä. Facebookissa oli kiertävä haaste, jossa karkkilakkoa pidetään yllä niin monta päivää kuin tykkäyksiä tulee. Ja aikakauslehdet täyttyvät erilaisista jumppa- ja ruokaohjeista.

Ajattelin minäkin iskeä oman lusikkani soppaan ja kertoa omista tavoistani herkutella hieman kevyemmin – ilman sokeria, mutta kuitenkin niin, että makua riittää. Herkkuja ilman sokeria-sarja kattaa kolme eri ohjetta, joista ensimmäisenä esittelyssä proteiinilätyt.

                

Proteiinilätyt

Monenlaisia banaanilättyohjeita on tullut testattua ja hyviä on moniakin, mutta tämän ohjeen suunnittelin niin, että siitä saa myös proteiinia. Lisäksi omalla kohdallani gluteenittomuus rajoittaa myös hieman. Tämäkin ohje on helppo, eikä ainesosiakaan ole pitkää listaa.

1 kananmuna

1 valkuainen

½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita

½ dl heraproteiinia (vaniljanmakuinen)

½ banaani

mausteeksi kardemummaa ja kanelia

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tai blenderillä hienoksi. Paista paistinpannulla kookosöljyssä noin 10cm halkaisijaltaan olevia lättyjä. Niitä tulee tästä annoksesta neljä kappaletta. Tarjoile oman maun mukaan esim. marjojen kera. Ohjeesta yli jäänyt ½ banaani maistuu myös lättyjen päällisenä.

Näitä lättyjä voi syödä niin aamupalana kuin välipalanakin. Joskus olen lounaaksikin tehnyt, kun ei ole löytynyt muita raaka-aineita kaapista. Tämä annos on sopiva yhdelle hengelle eli useammalle tehdessä lisää määriä.

Ei muuta kuin kokeilemaan!