Lämpöhoitoa lihaksille

Lämpöhoitoa lihaksille

Kipeitä lihasjännityksiä syntyy väärästä kuormituksesta tai huonosta ryhdistä, jolloin lihakset kovettuvat ja verenkierto heikkenee. Lämpöhoito saa aikaan kudoksissa verenkierron vilkastumista, pinnallisten hiusverisuonten aukeamista, kudosvenyvyyden lisääntymistä ja lihasjännityksen laukeamista. Tärkeää on huomioida, ettei tulehtuneita lihaksia saa hoitaa lämmöllä, sillä lämpö nopeuttaa tulehduksen leviämistä.

Lämpöhoidossa hauteen lämpötila voi vaihdella +40-60°C. Lämpöhauteen lämpötilaa voi säädellä pyyhkeellä, joka asetetaan hauteen ja ihon väliin. Vähäisilläkin lämpötilan muutoksilla voidaan merkittävästi lisätä kudoksen aineenvaihduntaa.  Parhaaseen tulokseen päästää, jos lämpöhoitoa tehdään tasaisin väliajoin. Paikallisen lämpökäsittelyn lisäksi voidaan saavuttaa heijastevaikutuksia koko vartaloon, ja syvempiinkin kudoksiin. Lämpöhoidon tukena on tärkeä muistaa kevyt liikunta, joka edesauttaa lihasjännityksen laukeamista.

Mitä Cool-X tuotteita tulisi käyttää lämpöhoitoon?

Cool-X Kuumahaude on erinomainen apu selkäkivun, niskakivun, lihaskivun ja erilaisten nivelkipujen hoidossa. Lämpöhoito rentouttaa lihaksia ja nopeuttaa lihasten aineenvaihduntaa. Cool-X Hot Balsamin avulla voi verryttää ja lämmittää liikunnasta kipeytyneet lihakset ennen uutta urheilusuoritusta. Lämpöbalsami vilkastuttaa verenkiertoa ja nopeuttaa lihasten aineenvaihduntaa. Cool-X Relaksoiva Yrttivoide on puolestaan tarkoitettu jalkojen rentouttamiseen esim. työpäivän jälkeen. Yrttivoide myös lämmittää palelevia jalkoja, verenkiertoa vilkastuttamalla.