Ohjeita taukoliikuntaan

Ohjeita taukoliikuntaan

Työpäivän aikana keho joutuu usein yksipuoliseen rasitukseen ja huonoihin asentoihin. Varsinkin istumatyössä kroppa on kovilla, jolloin on hyvä muistaa säännöllinen taukojumppa.

Näillä helpoilla liikkeillä herättelet lihaksiasi päivittäin.

Sivutaivutus aktivoi kylkiä ja selkää. Istu ryhdikkäästi, nosta kätesi ylös ja ota toisella kädellä ranteesta kiinni. Kallista vartaloasi sivulle ja vedä kädestä, kunnes venytys tuntuu alaselässä ja kyljessä. Hengitä rauhallisesti ja lisää venytystä uloshengityksen aikana. Toista toisella puolella.

Olkapäiden pyöritys parantaa olka­nivelen ja rintarangan liikkuvuutta, oikaisee ryhtiä, avaa keuhkojen yläosia sekä elvyttää verenkiertoa. Istu hyvässä ryhdissä kädet sivuilla. Nosta olkapäitä ylös ja pyöräytä ne taakse laajalla kaarevalla liikkeellä. Toista useita kertoja.

Nouse seisomaan jalat hieman harallaan ja ota tukea tarvittaessa tuolista tai pöydästä. Nouse rauhallisesti päkiöille, pidä hetki ja laskeudu alas. Toista vähintään kymmenen kertaa.

Istu ryhdikkäästi. Kierrä vartaloa niin pitkälle kuin saat. Voit helpottaa liikettä pitämällä tuolista tai reidestä kiinni. Toista rauhallisesti vuorotellen molemmilla puolilla.

Tartu venytettävästä kädestä kiinni toisella kädellä. Ojenna kyynärpää suoraksi ja käännä sormia itseesi päin kunnes venytys tuntuu kämmenessä ja sormissa. Taivuta sitten ranne alas ja vedä toisella kädellä sormia koukkuun kunnes venytys tuntuu kyynärvarressa. Toista toisella kädellä.