Cool-X suosikkini -Susan Hakala

Cool-X suosikkini -Susan Hakala

Lihashuolto on tärkeä osa hyvinvointia, etenkin kovempaa treenaavalle, mutta monista tuotteista on hyötyä ihan meille kaikille hyvinvoinnin ja terveyden ylläpitäjänä. Cool-X -tuotteiden joukosta on löytynyt monia suosikkeja, jotka ovat käytössäni säännöllisesti.

Lämpövoide oli ensimmäisiä tuttavuuksiani Cool-X -tuotteisiin ja se on myös yksi kestosuosikeistani. Käytän voidetta etenkin syksy- ja talviaikaan ennen treenejä lämmittämään alaselkää ja jalkoja. Tuote on erittäin riittoisa, eikä sen käytön kanssa tule liioitella; se todellakin lämmittää lihaksia ja kehon lämmetessä vaikutus vain tehostuu. Sitä kannattaa laittaa siis aika pienellä annostuksella ja lisätä tarvittaessa.

Kylmä-kuuma voide on uudempi tuttavuus ja sitä olen käyttänyt treenien jälkeen lihasten palautumisen tehostamiseen. Vaikutus alkaa ensin viilentävänä ja muuttuu sitten lämmittäväksi. Varsinkin kovien jalkatreenien jälkeen voiteen vaikutus tuntuu mukavalta ja jalat tuntuvat palautuvan tehokkaammin.

Kipuvoidetta käytän välillä treenin jälkeisiin lihaskireyksiin. Migreenikohtauksen iskiessä hieron kipuvoidetta niskaan särkylääkkeen lisäksi ja olen kokenut, että se helpottaa kipua.

Magnesiumsuihke on myös säännöllisessä käytössä. Se nopeuttaa lihasten palautumista ja omalla kohdallani se on auttanut yöllisten lihaskramppien ehkäisyssä. Kärsin aiemmin aika usein pohkeiden kramppaamisesta, mikä herätti keskellä yötä. Kun aloin käyttää Magnesiumsuihketta, kramppeja ei ole enää tullut. Suihke on helppo käyttää; annostelu tapahtuu suihkaisujen lukumäärän mukaan ja öljymäisen koostumuksen ansiosta se on helppo levittää iholle.

Manteli Hierontaöljyä käytän kosteusvoiteen tavoin etenkin säärille. Öljy on ihanan hienojakoista ja jättää iholle kauniin pinnan. Toimii hieronnassakin erinomaisesti, mutta itse olen käyttänyt sitä nimenomaan kosteusvoiteen sijasta. Mielestäni se päihittää kalliit kosteusvoiteet mennen tullen; on riittoisaa ja oikeasti kosteuttaa kuivat kesäsääret.

Kinesioteipit ovat käytössä aina tarpeen vaatiessa. Teippausohjeita löytyy Cool-X:n Youtube-kanavalta, mutta esim. omalta hierojalta voi myös pyytää teippausapua.

Myös Sport Ensiapulaukku on ollut tarpeen treenilaukussa; treenikaveri sai jokunen aika sitten nopeasti avun, kun laukusta löytyi pikakylmäpussi! Itsekin olen muutaman kerran käyttänyt ensiapulaukun laastareita ja rakkolaastareita.