Cool-X-produktserien är utvecklad för aktiva människor och med fokus på musklernas och ledernas välbefinnande. Produktsortimentet omfattar såväl produkter för musklernas återhämtning som för akut hjälp mot och förebyggande av skador.

Produkterna lämpar sig för idrottare, fysioterapeuter och hemanvändare. Alla våra produkter vårdar muskler och leder på ett tryggt sätt utan läkemedel. Merparten av vårt produktsortiment är klassificerade som hälsovårdsprodukter och har beviljats CE-märkning.

Biodem Medical Oy är en partihandel för Cool-X-produkter. Vårt företag hör till det finska familjeföretaget Frescon Oy. Våra erfarenheter inom hälso- och friskvårdsprodukter sträcker sig tiotals år tillbaka i tiden.

Allt började med kylgel

Vår gedigna erfarenhet inom produktion av muskelvårdsprodukter fick sin början i utvecklingen av en kylgel. Det ursprungliga receptet på Cool-X-kylgel härstammar från en innovativ man på 1980-talet. Då kassadamerna i närbutiken klagade över ont i nacken, blev han tvungen att göra något åt saken. Det behovet ledde till en kylgel som lindrar och löser upp muskelspänningar och som ligger till grund för nästan alla kylgeler som tillverkas i dag.

I dag fortsätter denna innovativa mans son sin fars arbete med målet att utveckla allt bättre produkter för musklers och leders välbefinnande.

För oss är det viktigast att du kan njuta av att röra på dig.

Våra värderingar

För oss är det viktigt att våra produkter håller hög kvalitet, är trygga att använda och kommer från Finland. Vi tar hänsyn till miljön i vår verksamhet och vi strävar efter att använda förnybar energi. På taket till våra lokaler producerar solpaneler ren solenergi för vår produktion och på detta sätt kan vi minimera miljöpåverkan från energiproduktionen.