Ikä on vain numero

 

Cool-X jututti eläkkeelläkin aktiivista ja menevää elämäntapaansa jatkanutta Martti Vaismaata.  ”Vauhtia pitää olla ja vaarallisia tilanteita”, hän nauraa.

Seinäjoella asuva Martti Vaismaa kertoo palanneensa juuri Kuopiosta auttamasta tyttärensä omakotitalon lumitöissä. Lunta oli tullut taivaan täydeltä, jopa 60–70 sentin paksuisesti. Lumitöissä oli riittänyt huhkittavaa kolmeksi päiväksi. Tarinaa kuunnellessa miettii, että harva 78-vuotias suostuisi katolle lapiohommiin. ”Kyllä siinä lihakset meni jumiin. Magnesiumsuihkeella sain kramppiin menneet sormet suoraksi”, Martti kertoo.

”Kun suihkaisen suonenvetoihin tätä, se vaikuttaa sekunnissa.”

”Jonkun savotan päälle otin magnesiumpillereitä, mutta maha meni sekaisin. Sitä ongelmaa ei tule suihkeen kanssa. Öisin käytän tätä suonenvetoihin, se vaikuttaa sekunnissa”, hän näyttää Cool-X Magnesiumsuihketta.

Martin 2000-luvun alussa revähtänyt olkapää on alkanut iän myötä vihoitella, mutta vaiva pysyy aisoissa Kipuvoiteen avulla.

Nuorena omaksuttu liikunnallisuus on pitänyt Martin hyvässä kunnossa. Nykyään hän kävelee keskimäärin tunnin päivässä. ”Pidän sen verran reipasta vauhtia, että menen suihkuun lenkin päälle”, hän hymyilee.

 

coolx2.png

 

Magnesiumsuihke

  • Ehkäisee lihaskramppeja
  • Auttaa kehoa palautumaan rasituksesta ja pilkkomaan maitohappoa
  • Riittävä magnesiumin saanti edistää lihasten toimintaa, lujittaa luustoa ja osallistuu energia-aineenvaihduntaan.

Kipuvoide

  • Lihas- ja nivelkipuihin, rasituksesta palautumiseen
  • Lääkeaineeton, sopii pitkäaikaiseenkin käyttöön.
  • Vilkastuttaa verenkiertoa ja vähentää turvotusta ja lihaskramppeja.

Liiku ja pysy kunnossa • Liikunnalla on selvä yhteys ihmisten toimintakykyyn, sairauksien ehkäisyyn ja elämän laadun parantamiseen. Senioreille suositellaan säännöllistä, kohtuullisen kuormittavaa liikuntaa, esimerkiksi reipasta kävelyä vähintään 2,5 tuntia viikossa. Lisäksi tarvitaan lihaskuntoa, nivelten liikkuvuutta ja tasapainoa ylläpitävää harjoittelua.

Lihakset • Ikääntyessä lihasmassa vähenee ja -voima heikkenee, todennäköisesti osittain lihasten käytön puutteesta. Siksi ikääntyville suositellaan lihasvoimaa ylläpitävää liikuntaa kahtena päivänä viikossa, esimerkiksi kuntosaliharjoitteluna.

Nivelet • Vahvat lihakset nivelen ympärillä antavat tukea nivelelle. Vanhetessa nivelnesteen määrä vähenee ja nivelten sidekudoksen määrä lisääntyy, mikä rajoittaa nivelten liikeratoja. Nivelten toimintakuntoa ja liikelaajuuksia voi ylläpitää aktiivisella liikkuvuusharjoittelulla.

Lähde: Terveysverkko.fi/tietopankki