Cool-X pyöräilijä Jaakko Hännisen matkassa Ranskassa

Cool-X -tuotteet matkaavat myös maailmalla! Olemme mukana tukemassa maantiepyöräilijä Jaakko Hännistä, joka asustaa Ranskassa edustaen AC Bisontinea. Lue alta Jaakon tervehdykset ja seuraa hänen kauttaan Cool-X Facebookissa

***

Tervehdys Ranskasta, Besançonista! Muutin tänne helmikuun puolivälissä ja kilpailukausi alkoi helmikuun viimeisenä viikonloppuna. Alussa täysin erilainen kulttuuri oli aika hämmentävää. Tänne muutettua edessä oli tutustuminen uusiin joukkuekavereihin ja tieverkostoon, sekä uuden kielen opiskelu. Sanonta: ”olet Ranskassa, puhu ranskaa” ei ole yhtään liioiteltu. Nopeasti kuitenkin pääsin käsiksi päivärytmeihin ja tulin sinuiksi uuden kielen kanssa.

Tähän mennessä kilpailuita on takana noin 15, kun Suomessa kilpailukausi on vasta saanut alkunsa. Kilpailujen määrä ja kovuus on suurin muutos verraten aiempiin vuosiin, mutta kehittymisen kannalta muutos on vain positiivista. Kunto onkin kehittynyt tänä vuonna huikealla vauhdilla.

Tieverkosto Besançonissa on loistava! Asunnon ovelta pääsee heti ajamaan nousuja joista Suomessa voi vain haaveilla. Päivät kuluvat oikeastaan täysin pyöräilyn merkeissä. Vaikka itse päivän harjoitus on yleensä kevyitä päiviä lukuunottamatta kolmesta tunnista viiteen tuntiin, kuluu aikaa harjoitusten ulkopuolella mm. lihashuoltoon ja pyörän huoltamiseen. Täällä Ranskassa olen kiinnittänyt huomiota tavanomaista enemmän lihashuoltoon, sillä jokainen päivä ilman aktiivista lihasten huoltamista kostautuu seuraavana päivänä tukkoisuutena.

Kilpailuissa on tärkeää ajaa joukkueena ja olenkin ollut monta kertaa apuajajana todella kokeneelle australialaiselle Benjamin Dybalille. Henkilökohtaisesti otin pari viikonloppua sitten ensimmäisen voittoni Prix de la Ville d’Ornans -kilpailussa. Iskin jo kaukaa ja ajoin soolona maaliin. Joka viikko on kilpailu tai kaksi ja tässä kuussa on tiedossa muun muassa kaksi todella kovatasoista etappiajoa. Ketju tulee pysymään tiukalla!

Jaakon blogin löydät osoitteesta http://jaakkohanninen.omasivu.fi